Προτεινόμενα

 • Myrsini Margariti, Effie Agrafioti

  Lila Lalaouni - Sehnsucht

  Periklis Koukos - Dancing Piece III

  Dimitris Dragatakis 01 Sonata no.1 for violin and piano - I. Allegro Moderato

  Elena Papandreou - Lydia Awakens

  George Zervos - Five Variations, for flute and piano

  Picetic-Sakellaridis Piano Duo - Suite for 2 pianos - I - Tango (N. Skalkottas)

  Alkis Papadopoulos - Noessis

irida 014 200(Irida 014)

Η Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε ανήκει στην πολλά υποσχόμενη νέα γενιά ελλήνων βιολονιστών, με εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη και συμπράξεις ως σολίστ με πολυάριθμες ορχήστρες. Το 2008 η Ένωση Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου της απονέμει Έπαινο για τις εμφανίσεις της με την Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής «Καμεράτα».

 

 

 

 

Στο δισκογραφικό της νεμπούτο από την Irida Classical η Δανάη Μάτσκε συνεργάζεται με τον πατέρα της, τον πιανίστα Uwe Matschke (Ούβε Μάτσκε) και παρουσιάζει μια επιλογή κομματιών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μέσα στην ιστορία της μουσικής- με τη Σονάτα για Σόλο Βιολί σε Σολ Ελάσσονα του Johann Sebastian Bach από την Μπαρόκ εποχή μέχρι την σύγχρονη εποχή με το έργο Λόγια Στον Άνεμο του συνθέτη Δημήτρη Τερζάκη , που είναι και αφιερωμένο στην καλλιτέχνιδα.
Στο CD παρουσιάζονται επίσης το έργο Baal-Shem του Ernest Bloch και το Sonata in A Major for Violin and Piano του César Franck.
Η Δανάη Μάτσκε σε αυτό το CD δικαιολογεί πλήρως την ως τώρα καταξιωμένη πορεία της, με ευαίσθητες ερμηνείες που είναι πάντα προσαρμοσμένες στο ύφος της εποχής των έργων

που παίζει, και που υποστηρίζονται από άψογη τενική.

Αξίζει να σημειωθεί και η προσφορά του Ούβε Μάτσκε στην παρούσα ηχογράφηση, ο οποίος φέρνει μαζί του την πολυετή του εμπειρία ως καθηγητής, σολίστ και μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου, με συνεργασίες με σημαντικές ορχήστρες της Ευρώπης καθώς και με δισκογραφία σε συνεργασία με την EMI, την Virgin και τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας.

Ernest Bloch - Baal Shem
1. Vidui
2. Nigun
3. Simchas Torah
Johann Sebastian Bach - Sonata in G minor BWV 1001
4. Adagio
5. Fuga, Allegro
6. Siciliana
7. Presto
Dimitri Terzakis – “Sprüche im Wind”
8. 10 Miniatures
César Franck - Sonata in A major
9. Allegro Moderato
10. Allegro
11. Recitativo – Fantasia
12. Allegretto poco mosso