Προτεινόμενα

 • Myrsini Margariti, Effie Agrafioti

  Lila Lalaouni - Sehnsucht

  Periklis Koukos - Dancing Piece III

  Dimitris Dragatakis 01 Sonata no.1 for violin and piano - I. Allegro Moderato

  Elena Papandreou - Lydia Awakens

  George Zervos - Five Variations, for flute and piano

  Picetic-Sakellaridis Piano Duo - Suite for 2 pianos - I - Tango (N. Skalkottas)

  Alkis Papadopoulos - Noessis

(Irida 027)

Έργα για πιάνο παιγμένα από τη διακεκριμένη πιανίστα Έφη Αγραφιώτη.

"Μια δισκογραφική ιδέα πρωτότυπη, δυναμική, ιδιαίτερα σημαντική και αυτή τη φορά για την προβολή της ελληνικής μουσικής, προτείνει η Έφη Αγραφιώτη καταμεσής του δύσκολου και εχθρικού για την καλλιτεχνική οικογένεια, χειμώνα.  Είκοσι δυο συνθέτες και συνθέτριες με συνθέσεις ελκυστικές, άγνωστες σε μεγάλο ποσοστό, που ακούγοντάς τες  διατρέχουμε την μουσική ιστορία από το 1760 μέχρι το 2020."

 

(Irida 024)

Featu

Το CD περιέχει τις συνθεσεις Κουαρτέτο για όμποε και έγχορδα (έργο 51), το Κουιντέτο για κλαρινέτο και έγχορδα (έργο 51), και το Κουαρτέτο για έγχορδα (έργο 57).

Σε όλα τα έργα ερμηνεύει το κουαρτέτο εγχόρδων “L’ Anima” που αποτελείται από τους: Στέλλα Τσάνη (βιολί), Μπρουνίλντα - Ευγενία Μάλο (βιολί), Ηλία Σδούκο (βιόλα) και Λευκή Κολοβού (βιολοντσέλλο). Στο Κουιντέτο για κλαρινέτο και έγχορδα συμμετέχει ο Γραμμένος Χαλκιάς (κλαρινέτο) και στο Κουαρτέτο για όμποε και έγχορδα συμμετέχει ο Δημήτρης Βάμβας (όμποε).

(Irida 026)

ĒCHOS είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Ελένης Μπράτσου. Καλλιτέχνης με διττή ταυτότητα, τραγουδίστρια ειδικευμένη στην παλαιά μουσική και παράλληλα εθνομουσικολόγος με μακρόχρονη εμπειρία και έρευνα στο πεδίο των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου, η Ελένη Μπράτσου έχει αναπτύξει το προσωπικό της φωνητικό ιδίωμα ερμηνεύοντας με συνέπεια και ευαισθησία τη μουσική που επιλέγει.

 

 

 

(Irida J002)

Η Irida Jazz, παρουσιάζει τη νέα της κυκλοφορία, το δισκογραφικό ντεμπούτο του πιανίστα Θανάση Βαλσαμή. To άλμπουμ τιτλοφορείται Area Libera και περιέχει 14 κομμάτια, συνθέσεις του ιδίου, που ηχητικά ανήκουν στη σκηνή της μοντέρνας ευρωπαϊκής τζαζ.

 

 

 

 

(Irida 025)

Η νέα κυκλοφορία της Irida Classical με τίτλο Greek Muse περιέχει τραγούδια Ελληνίδων συνθετριών, εντόπιων και της διασποράς, που ερμηνεύουν οι καταξιωμένες και διεθνώς αναγνωρισμένες Μυρσίνη Μαργαρίτη (υψίφωνος) και Έφη Αγραφιώτη (πιάνο). Η επιλογή και ο εντοπισμός των έργων είναι αποτέλεσμα έρευνας και μελέτης κατά σειρά ετών της πιανίστας Έφης Αγραφιώτη σε συνεργασία με το Αρχείο του Ωδείου Αθηνών, τη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής, του «Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου» και με τα Αρχεία των συνθετριών, στις ελάχιστες περιπτώσεις που αυτά υπήρχαν.

 Conversations with the river cover Η Irida Jazz, παρουσιάζει τη νέα της κυκλοφορία, με τίτλο Conversation with the River. Το CD περιέχει οχτώ συνθέσεις του πιανίστα και συνθέτη Γιώργου Δούση.

 

 

Αγορά CD | Stream/Download

 

Irida 022 200Η Irida Classical παρουσιάζει σε πρώτη παγκόσμια κυκλοφορία τα κουαρτέτα εγχόρδων του μουσουργού Δημήτρη Δραγατάκη, που ερμηνεύει το διεθνούς φήμης Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο.

(Irida 021)Irida 021 Cover

H mezzo soprano Έλενα Μαραγκού και ο πιανίστας Tobias Krampen ερμηνεύουν τραγούδια των Francis Poulenc, Benjamin Britten, Modest Mussorgsky, Johannes Brahms, Περικλή Κούκου, Γιώργου Κουρουπού και Άλκη Μπαλτά.

 

Ακούστε σε αποκλειστικότητα από το άλμπουμ:

irida 004 200(Irida 020)

Έργα για φλάουτο και πιάνο του συνθέτη και φλαουτίστα Ευάγγελου Κοκκόρη.

Φλάουτο: Νίκος Νικόπουλος
Πιάνο: Λητώ Θώμου

 

irida 018 200(Irida 018)

Danae P. Matschke (Violin), Uwe Matschke (Piano) – Recital

Beethoven/ Debussy/ Ravel
Sonatas for Violin and Piano

Αυτή είναι η δεύτερη δισκογραφική σύμπραξη της βιολονίστας Δανάης Παπαματθαίου – Μάτσκε με τον πιανίστα πατέρα της Ούβε Μάτσκε και τη δισκογραφική Irida Classical, 

irida 017 200(Irida 017)

«..Εννιά πιανίστες ερμηνεύουν την ιστορία που αφηγείται η εσωτερική τους φωνή. Πραγματοποιούν ένα ταξίδι αντισυμβατικό και υπερβατικό με όχημα ένα πιάνο..»

 

 

irida 016 200(Irida 016)

Έπειτα από τη θερμή υποδοχή από το μουσικόφιλο κοινό και τους κριτικούς που είχε το δισκογραφικό του ντεμπούτο Ελληνική Μουσική του 21ου Αιώνα για Κιθάρα, ο κιθαριστής Νίκος Ζάρκος συνεχίζει την δισκογραφική του πορεία με το το δεύτερο CD του με τίτλο: Γυναικεία Γραφή Για Κιθάρα.

 

irida mt001 200(ΜΤ-001)

Το παρών LP είναι η πρώτη συνεργασία της Irida Music με Jazz σχήμα και η πρώτη κυκλοφορία της εταιρείας σε βινύλιο. Η συσκευασία του βινυλίου περιλαμβάνει κωδικούς για το «κατέβασμα» των κομματιών σε αρχεία τύπου flac και σε αρχεία mp3.

Oι "Momo trio" είναι ένα μοναδικό σύνολο τριών ιδιαίτερων μουσικών, που επιχειρούν παίζοντας πρωτότυπες συνθέσεις. Ο ήχος τους κινείται στα πλαίσια της σύγχρονης ευρωπαϊκής Jazz-Fusion, με όμορφα μελωδικά θέματα και πολύ groove.

irida 015 200Ria Georgiadis – Flute Dimensions
(Irida 015)

Η Irida Classical παρουσιάζει την νέα δισκογραφική δουλειά της φλαουτίστας Ρίας Γεωργιάδου με τίτλο Flute Dimensions.
Ο υπότιτλος του CD, “New Music For Flute” είναι η πλέον κατάλληλη περιγραφή του περιεχομένου του δίσκου αυτού – συνθέσεις από νέους Έλληνες συνθέτες που αντλούν έμπνευση και τεχνικές από την κλασσική μουσική του 20ου και 21ου αιώνα.

 

irida 014 200(Irida 014)

Η Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε ανήκει στην πολλά υποσχόμενη νέα γενιά ελλήνων βιολονιστών, με εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη και συμπράξεις ως σολίστ με πολυάριθμες ορχήστρες. Το 2008 η Ένωση Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου της απονέμει Έπαινο για τις εμφανίσεις της με την Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής «Καμεράτα».

 

irida 013 200(Irida 013)

O Περικλής Κούκος (γ. 1960) είναι ένας από τους περισσότερο ενεργούς και διαπρεπείς συνθέτες της γενιάς του. Η απήχηση της μουσικής του είναι τόσο μεγάλη που συνεχώς ο ίδιος δέχεται παρακλήσεις από σολίστες και αρχιμουσικούς προκειμένου να μεταγράψει κάποια σύνθεσή του για διαφορετικά όργανα ή μουσικά σύνολα.

 

irida 012 200(Irida 012)

Το Trio In Vivo: Μαρία Μοσχίδου – Πιάνο, Οτίλια Αλιτέι – Βιολί, Βασίλης Λύκος – Τσέλο
Σε έργα των: Άλκη Παπαδόπουλου, Κωνσταντίνου Γρηγορίου, Γιάννη Δροσίτη, Ανδρέα Αργυρού και Κωνσταντίνου Φλεριανού.

Αφορμή για τη δημιουργία του παρόντος δίσκου, υπήρξε πρόταση της δισκογραφικής εταιρείας Irida Classical προς τους συνθέτες που συμμετέχουν με τα έργα τους, να γράψουν μουσική για το Trio in Vivo.

irida 011 200(Irida 011)

Στην πρώτη κυκλοφορία της Irida Classical με έργα για σόλο βιολί ο Βιολονίστας Ευάγγελος Παπαδημήτρης ερμηνεύει έργα για σόλο βιολί των συνθετών Χρήστου Σαμαρά, Σίμου Παπάνα και Γιάννη Παπαδημήτρη.

 

irida 010 200(Irida 011)

Chopin – Seventeen Polish Songs, op. 74,

Schumann - Frauenliebe und –leben, op.42

Στη νέα αυτή κυκλοφορία της Irida Classical παρουσιάζονται η συλλογή τραγουδιών με τίτλο «17 Πολωνικά Τραγούδια» (op. 74) του Frederic Chopin και ο κύκλος τραγουδιών με τίτλο «Η ζωή και η αγάπη της γυναίκας» (op. 42) του Robert Schumann. Ερμηνεύουν οι διεθνώς καταξιωμένες σολίστ η Κατερίνα Μηνά – Σοπράνο και Έλενα Μουζάλα – Πιάνο.

irida 009 200(Irida 009)

Iόνιο Κουαρτέτο Εγχόρδων
ΣΠΥΡΟΣ ΓΚΙΚΟΝΤΗΣ, πρώτο βιολί
ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΙΔΟΥ, δεύτερο βιολί
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΟΤΑΣ, βιόλα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΛΗΣ, βιολοντσέλο

Αυτή είναι η πρώτη παγκόσμια κυκλοφορία με έργα για κουαρτέτο εγχόρδων του Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου (1795-1872) και έρχεται να καλύψει εν μέρει το κενό που υπάρει σήμερα στη δισκογραφία όσον αφορά στο έργο του συνθέτη.