Για την Εταιρεία

Η Irida Classical είναι μια δισκογραφική εταιρεία που κάνει εκδόσεις συνθετών και εκτελεστών της ελληνικής λόγιας μουσικής. Η πρώτη δισκογραφική έκδοση της εταιρείας, το CD με τίτλο «Δημήτρης Δραγατάκης – Μουσική Δωματίου Ι» κυκλοφόρησε το 2005. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχει εκδόσει η Irida Classical βρίσκονται οι Περικλής Κούκος, το πιανιστικό ντούο Πίντσετιτς – Σακελλαρίδη, ο Ευάγγελος Μπουντούνης, ο Χάρης Δημαράς, Άλκης Μπαλτάς και άλλοι.

Πολλές από τις εκδόσεις της εταιρείας είναι παγκόσμιες πρώτες κυκλοφορίες, όπως τα έργα των Α. Μπαλτά και Π. Κούκου, ή είναι έργα σπανίως ηχογραφημένα όπως η «Ελληνική Σονάτα» του Δημήτρη Μητρόπουλου που κυκλοφόρησε στο CD με τίτλο "Charis Dimaras – Piano Music by Mitropoulos and Sicilianos".

Το 2010 το CD της εταιρείας με τίτλο «Σύγχρονη Ελληνική Μουσική Για Φλάουτο και Πιάνο», (Νικολός Δημόπουλος – φλάουτο και Δημήτρης Δημόπουλος – πιάνο με συμμετοχή των Πέτρου Παππά, Λυδίας Κοκόρια και Γιώργου Ξανθόπουλου στο έργο για τρία φλάουτα) κέρδισε τιμητική διάκριση για δίσκο ελληνικού ενδιαφέροντος από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.